Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tűzgyújtás 2011.

2011.07.29

Tisztelt vépi lakosok!

 

Belterületen égetni március, április, május, szeptember, október és november hónapokban hétfőn és pénteken 08.00 és 20.00 óra között lehet Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot.

 

Június, július, augusztus hónapokban

TILOS az égetés!

Amennyiben a helyi önkéntes tűzoltók a helyszínre kimennek és megállapítják a helyi rendelettől eltérő égetés tényét, jegyzőkönyvet vesznek fel, illetve figyelmeztetik az illetőt. Második alakalom után pedig a tűzoltók hivatalos feljelentést tesznek a vépi Polgármesteri Hivatalban, ahol szabálysértési eljárás indul.

Kérjük, az égetés szabályait betartani szíveskedjenek.

 

 

Polgármesteri Hivatal

 

 

 

Vép Város Önkormányzatának felhívása:

Kábelégetők figyelmébe!

Az utóbbi időben megint elszaporodtak a városban a kábelégetések. Sok bejelentést kapunk, hogy nem csak szemetet, de kábeleket is égetnek. A tűzoltóink szórólapon hívták fel a lakosság figyelmét, hogy szeptemberig tűzgyújtási tilalom van, a kertekben összegyűlt hulladék elégetése is tilos!

A kábelégetők figyelmét felhívjuk, hogy a jövőben, az ilyen tevékenység megakadályozására a következő eljárást vezetjük be.

A kábelégetéshez kivonulunk, a tüzet megszűntetjük, és a kábelt lefoglaljuk, a kivonulás költségét és  a szabálysértési bírságot az elkövetőre kiszabjuk. Ezt az eljárást Vép egész területén alkalmazni fogjuk!

 

Forrás: Vépi Krónika - önkormányzat-