Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kábelégetés

2013.08.09

 2013. augusztus 9-én este 20.18-kor érkezett a bejelentés, hogy a Petőfi utca végén valaki kábelt éget. Mivel többen a szertárban tartozkodtunk pár perc múlva megkezdtük a vonulást 6 fővel. Kiérkezésünkkor láttuk, hogy kb 20-30kg kábelt égettek és mivel közeledett a vihar a nagy szél miatt és a közeli méteres gaz miatt félő volt hogy más is lángra kap, ezért a gyorsbeavatkozóval közbeléptünk és eloltottuk a tüzet.

Jelentettük a tűzesetet a szombathelyi tűzoltóságra, valamint a szombathelyi rendőrkapitányságra is. Mindkét helyről kiküldtek egy-egy autót, miután kiérkeztek a helyszínre mi visszavonultunk a szertárba.

 

Kábelégetők figyelmébe!!!!

 

 Vép Város Önkormányzatának felhívása:

Kábelégetők figyelmébe!

Az utóbbi időben megint elszaporodtak a városban a kábelégetések. Sok bejelentést kapunk, hogy nem csak szemetet, de kábeleket is égetnek.

A kábelégetők figyelmét felhívjuk, hogy a jövőben, az ilyen tevékenység megakadályozására a következő eljárást vezetjük be.

A kábelégetéshez kivonulunk, a tüzet megszűntetjük, és a kábelt lefoglaljuk, a kivonulás költségét és  a szabálysértési bírságot az elkövetőre kiszabjuk. Ezt az eljárást Vép egész területén alkalmazni fogjuk!

 

Forrás: Vépi Krónika - önkormányzat-