Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hetven hektáron lángolt a tarló Pecölnél

2013.07.30

 2013. július 29-én este 19.40kor érkezett a riasztás, miszerint Pecölben tarló ég. Rövid időn belül 5 fővel megkezdtük a vonulást. Kiérkezésünkor az Ikervár felé lévő tarló felé irányítottak, és ott sikerült a gyorsbevatkozó berendezésünk segítségével a tarlótűz továbbterjedését megakadályozni.

201307291157.jpg

Miután itt végeztünk átirányították egységünket a pulykanevelde melletti részre, ahol bozotós, tarló égett. (közben érkezett még 6 fő vépről akik segítették a további munkát). A pulykanevelde oltását, valamint a másik épület védelmét a hivatásos tűzoltók végezték.


A pápai tűzoltókkal együtt dolgozva, a pulykanevelde melletti területet sikerült oltani, utána már csak az izzó részek megszüntetésén dolgoztunk. A kocsiban lévő tartályunkat, a szombathelyi tűzoltóautóról tudtuk több alkalommal feltölteni.

 

201307291164.jpg

A tűz eloltása után a nekünk kijelölt területen folyamatosan járőröztünk, hogy ne keletkezzen újabb tűz.

24.00-kor egyeztetve a tűzoltásvezetővel elhagytuk a helyszínt, és megkezdtük a visszavonulást a szertárba.

 

A Vas Megyei Katasztrófavédelem honlapjáról a hír:

Hetven hektáron lángol a tarló Pecölnél 
2013. július 29. 21:38
Pecöl külterületére riasztották a tűzoltókat ma este hét órakor, ahol eddig ismeretlen okból lángra kapott, és hetven hektár nagyságú területen ég a tarló.

 A lángok a közeli pulykanevelde egyik épületének tetejére is átterjedtek, melynek tetőszerkezete teljes terjedelmében leégett. A tűzoltó egységek ötös kiemelt riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel vonultak a helyszínre, a tűz körülhatárolásán és a pulykatelep védelmén a sárvári, szombathelyi, zalaegerszegi, pápai, csornai, soproni, ajkai hivatásos tűzoltó egységek, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, valamint a Vépi, Ikervári, Jánosházi és Pecöli Önkéntes Tűzoltó Egyesületek dolgoznak. A tűz keletkezési okának megállapítására tűzvizsgálati eljárás indul.